top of page

5 LUXE APPARTEMENTEN
AAN DE HAVEN
& DE MAAS

5 LUXE APPARTEMENTEN 

-   Metrages van 59 tot 125 m2
-   Rotterdamse historie 1898
-   Wonen aan het water
-   Rijksmonument
-   Authentieke details
-   Aparte berging
-   Eigen grond
-   Voorzien van lift

HARINGVLOOT
183_2160.jpeg

WONEN IN GESCHIEDENIS

In het oude stadshart van Rotterdam ligt het Haringvliet, een verborgen grootheid uit de roemrijke Rotterdamse handelsgeschiedenis. Ooit dé plek voor het laden en lossen van – hoe kan het ook anders – haring, later een aanmeerplaats voor de Admiraliteit. Nu een kalme, oude haven met een sfeer die je regelrecht meevoert naar de roerige periode 1890 - 1920. Geen zintuig wordt daarbij overgeslagen.

Loop over de kasseien op de kade, en zie lange rijen dikke masten zo ver als het oog reikt. Verandering. Vrouwe Cornelia. Valparaiso. Namen van oude tjalken, aken en andere vrachtschepen – figuranten uit vervlogen tijden. Een stalen brug scheidt het Haringvliet van de Oude Haven. En daarachter, in de verte, ligt het formidabele Witte Huis uit 1898, Rotterdams grootste architectonische stijlicoon uit die tijd.

In datzelfde jaar, 1898, opende een machtig pand op Haringvliet nummer 80 zijn deuren. Een robuuste gevel, vijf verdiepingen hoog, parelwit. Een licht knikje, een sierlijke buiging zo je wilt, verraadt de functie die het pand kreeg: een pakhuis, bescheiden knielend om het takelen van zware ladingen gemakkelijker te maken. In dit prachtige rijksmonument smelten grote en kleine verhalen van de stad ineen.

Loop vanaf de voorzijde dwars door het pand, langs de fraaie, hoge court door tot een van de weldadig verlichte en wonderschoon gedecoreerde vertrekken in het achterhuis. En zie haar glinsteren: de brede, oersterke Maas, geflankeerd door Rotterdamse meest imposante bouwwerken. De drie Maasbruggen, de Hef, de Kop van Zuid. Torens aan de horizon, van oost naar west. Rotterdams mooiste en rijkste gezicht.


Dit imposante Rijksmonument is anno 2021 door Stracke Vastgoed getransformeerd tot een vijftal schitterende turn-key stadsappartementen met elk z’n eigen maatvoering, indeling en charme. Dit luxueuze en kleinschalige project vormt een uiterst subtiele mix tussen behoud van schitterende authentieke details, hedendaagse bouwtechnieken met hoogwaardige isolatie en een uitermate hoge mate van afwerking met uitsluitend gebruik van de mooiste en beste materialen.

184_2160.jpeg

 5 LUXE APPARTEMENTEN

Haringvliet 80-55.jpg

OP DE TWEEDE VERDIEPING LIGT EEN FRAAI COMPACT DRIE KAMER APPARTEMENT MET AAN DE VOORZIJDE SCHITTEREND UITZICHT OVER HET HISTORISCHE HARINGVLIET EN DE OUDE HAVEN.

WOONOPPERVLAK

SLAAPKAMERS

72 m

2

OP DE EERSTE VERDIEPING VAN HET PROJECT LIGT EEN FRAAI COMPACT TWEE KAMER APPARTEMENT MET EEN FENOMENAAL HOOG ORNAMENTEN PLAFOND EN AAN DE VOORZIJDE SCHITTEREND UITZICHT OVER HET HISTORISCHE HARINGVLIET EN DE OUDE HAVEN.

WOONOPPERVLAK

SLAAPKAMERS

1

59,5 m

Haringvliet 80-120.jpg
Haringvliet 80-121.jpg
80B
80C

OP DE TWEEDE EN ZOLDERVERDIEPING VAN HET ACHTERHUIS PROJECT LIGT EEN BIJZONDER DUBBEL BOVENHUIS MET EEN SCHITTEREND VRIJ UITZICHT EN EEN TERRAS OP HET ZUIDEN, UITKIJKEND OVER DE MAAS EN WILLEMSBRUG.

WOONOPPERVLAK

SLAAPKAMERS

123 m

2

Haringvliet 80-20.jpg
Haringvliet 80-21.jpg
80D
Haringvliet 80-71.jpg

OP DE DERDE EN ZOLDERVERDIEPING VAN HET PROJECT LIGT EEN BIJZONDER DUBBEL BOVENHUIS MET AAN DE VOORZIJDE SCHITTEREND UITZICHT OVER HET HISTORISCHE HARINGVLIET EN DE OUDE HAVEN. HET MONUMENTALE OUDE HIJSWIEL OP DE SLAAPVERDIEPING HERINNERT NOG AAN DE TIJD DAT HET PAND DIENST DEED ALS PAKHUIS.

WOONOPPERVLAK

SLAAPKAMERS

125 m

2

80E
CONTACT
bottom of page